Praktijk Ondersteuners Huisartsen = POH – Huisartsenpraktijk de Vijver – Scherpenzeel
Header afbeelding
Vijverlaan 4E 3925 EM Scherpenzeel Tel:033-2772179 | Spoed optie 1

Praktijk Ondersteuners Huisartsen = POH

Praktijkondersteuner Jeanette Witvliet is verpleegkundige, speciaal opgeleid voor het begeleiden van mensen met chronische ziekten zoals diabetes, astma en COPD (longziekten) en hoge bloeddruk. U kunt ook bij haar terecht voor begeleiding bij het stoppen met roken. Indien nodig kan zij u thuis bezoeken. Sinds juni 2023 is er versterking bijgekomen. Willemieke Fonteine-Kevelam is ook breed opgeleid om mensen met bovenstaande chronische aandoeningen en stoppen met roken te begeleiden.

Daarnaast is binnen alle Scherpenzeelse huisartsenpraktijken Praktijkverpleegkundige Ouderenzorg Marchien van Dijk werkzaam. Zij werkt samen met diverse andere zorgverleners, zoals medewerkers van Thuiszorg en Huis in de Wei. Ook zij bezoekt ouderen zo nodig thuis. Samen met de huisarts kan ze begeleiding tijdens de laatste levensfase bieden. Verder is ze gespecialiseerd in wondzorg. Gezien de vele taken komt per september 2023 Herma van den Heuvel ook als Praktijkverpleegkundige Ouderen in Scherpenzeel werken, naast haar functie als wijkverpleegkundige voor Icare.

Sinds 2014 werken in de huisartsenpraktijken in het Foort ook praktijkondersteuners GGZ, dat wil zeggen Geestelijke Gezondheidszorg, om bij psychische problematiek tijdig laagdrempelige zorg te bieden. In 2023 vormen Alberdien Polinder, Caroline Brand en Elmira Karels het team van praktijkondersteuners GGZ.

Alle praktijkondersteuners verlenen hun zorg in samenwerking met de huisartsen. Zij hebben óók een beroepsgeheim. De zorg valt onder huisartsenzorg, zodat er voor patiënten geen kosten aan verbonden zijn.