Onderzoek elders, dan ook beoordeling en afhandeling elders – Huisartsenpraktijk de Vijver-Lunter – Scherpenzeel

Huisartsenpraktijk de Vijver

Huisartsen

Mw. M.H. Lunter & mw. A. Roemer.

Zelfstandige waarnemers mw. E.M. Grosfeld, mw. M.S. van Kamp en dhr M. Volman.

Wij zijn van 8-17 uur telefonisch bereikbaar voor afspraken, uitslagen, overleg en advies via telefoonnummer 033-2772179, waarbij u kunt kiezen voor een terugbel afspraak.

Bovendien kunt u in ons patiëntportaal 24 uur per dag snel, veilig en online zaken regelen, zoals herhaalrecepten aanvragen, vragen stellen en afspraken inplannen.

Spoedgevallen

Bij SPOED eisende hulpvragen overdag: via telefoonnummer 033-2772179 kiest u optie 1 en wordt DIRECT te woord gestaan.

SPOED eisende zorg in avond, nacht en weekend wordt verzorgd door Huisartsenpost Amersfoort na telefonische afspraak via 085 – 773 11 00 (gratis). Inwoners van Renswoude en Overberg kunnen Spoedpost Gelderse Vallei bellen via 0318 – 200 800.

Levensbedreigend? Bel 112!

Locatie

Onze praktijk is gevestigd in Eerstelijnscentrum Het Foort, Vijverlaan 4E te Scherpenzeel.

Het praktijkgebied waarin wij zorg verlenen bestaat uit postcode 3925, daar buiten altijd in overleg.

Terug naar overzicht

Onderzoek elders, dan ook beoordeling en afhandeling elders

Steeds vaker komen patienten met uitslagen van onderzoeken die elders zijn uitgevoerd naar de huisarts om die uitslagen te beoordelen en soms ook om een vervolg hierop te regelen, zoals verder onderzoek of behandeling. Degene die betaald wordt voor uitvoeren van de onderzoeken verwijst dan zonder overleg voor dit vervolg werk naar de huisarts. Dat is niet correct. Daarom willen we duidelijk stellen dat wij alleen onderzoeken beoordelen en afhandelen als die door onszelf zijn aangevraagd.

Als u overweegt om zelf diagnostisch onderzoek te regelen is het dus raadzaam om goed te controleren of dit inclusief professionele beoordeling en zo nodig behandeling of verwijzing is door de partij die het onderzoek uitvoert. Een BIG-geregistreerde zorgverlener vindt het wellicht handig als de huisarts dit zou oppakken, maar kan in ons gezondheidssysteem zelf verwijzen.

Publicatiedatum: 10-11-2023